De Lubrofabriek aan de Hogenoord staat inmiddels een paar jaar leeg en heeft door de sloopwerkzaamheden al ruim twee jaar een gehavend uiterlijk. Het historische pand blijft behouden, maar heeft nog geen vastomlijnde nieuwe bestemming. In het kader van de de Dag van de Architectuur starten Urban Pilots en Stortplaats van Dromen een atelier van drie zaterdagen, waarbij zij met een kleine groep deelnemers mogelijkheden voor een nieuwe bestemming onderzoeken. Onze eerste vraag: Hoe kunnen we op korte termijn een positieve impuls aan het gehavende pand geven? Met een ontmoetingsplek, een dagcafé, een kleine broodbakkerij en een expositieruimte? Wij nodigen je uit om op zaterdag 26 juni mee te denken en om verhalen en ideeën te delen. Het Lubroterrein is dan opengesteld voor ontmoeting en verschillende activiteiten:

Urban Jazz in Lubro
De plek is het uitgangspunt om improviserend te ontwerpen en bouwen. Dat doen we met natuurlijke, gebruikte en gevonden bouwmaterialen. In één dag verandert Lubro van vorm als opmaat naar een nieuwe bestemming.

Droomlocatie Lubro
Het tijdelijke atelier is een verzamelplaats van ideeën en verhalen rond de Lubrofabriek. Een gelegenheid om mogelijkheden voor een nieuwe invulling van Lubro te verkennen. Kom meedenken en schetsen.